ειπε καποτε:

Όταν οι νόμοι των μαθηματικών ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δεν είναι σαφείς, και όταν είναι σαφείς, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. "Άλμπερτ Αϊνστάιν"

η αχρηστη πληροφορια της ημερας

Η Μεγάλη Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που κυκλοφόρησε γραμματόσημα, το 1840. Γι’ αυτό το λόγο είναι ακόμη η μόνη χώρα της οποίας το όνομα δεν αναγράφεται στα γραμματόσημά της.

Φιλικες ωρες του αυγουστου και του πολιτισμου

Για διακοπές στο πατρικό εξοχικό του ήρθε ο διακεκριμένος πανεπιστημιακός διδάσκαλος Κωνσταντίνος Πρίφτης και η ευγενική δέσποινα του εικαστικού και λαογραφικού πολιτισμού της Αττικής Αγγελική Τσεβά άνοιξε το φημισμένο εργαστήρι της στο Λαγονήσι γιά ένα τιμητικό δείπνο στον έλληνα επιστήμονα που διαπρέπει στην Ιταλία, στον τομέα της νευροψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Πάντοβα.    
 
Αγγελική Τσεβά
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Πρίφτης με την Αγγελική Τσεβά 
 
Οι φίλοι της γλυκειάς αυγουστιάτικης βραδιάς απόλαυσαν τα έργα του πρόσφατου δημιουργικού κύκλου της Αγγελικής  που μόλις παρουσίασε το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου, με τίτλο «Αγγελική Τσεβά – η εξηντάχρονη προσφορά της στην τέχνη και τον πολιτισμό, στο χτες, στο σήμερα και στο αύριο».
Ανδρέας Μπεντάι
Η Δρ. Maria Grazia Di Bono με τον ποιητή Ευάγγελο Ανδρέου και τον Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης, Ανδρέα Μπεντάι.

Ακολούθησαν ενδιαφέροντες διάλογοι από το χώρο της επιστημονικής και φιλοσοφικής σκέψης αλλά δεν έλειψε και το άφθονο χιούμορ από την παραδοσιακή μεσογείτικη λαογραφία, που συνόδεψε το φίνο κορωπιώτικο  κρασί και τα τοπικά εδέσματα.
Η γνωστή ζωγράφος Αμαλία (Παρασκευοπούλου)

Στις εξαιρετικές παρουσίες της τιμητικής βραδιάς και η διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Πάντοβα Maria Grazia Di Bono, με λαμπρή επιστημονική εργασία στα Πανεπιστήμια της Pisa, του Leuven αλλά και στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών της Μόσχας.    
Αγγελική Τσεβά, Ένα γλυπτό για τους αγαπημένος φίλους.







LINKS
https://persone.csia.unipd.it/persone/curriculum/33B15EE9945CC556F52D982F8EF4D52A.pdf

http://nemolaboratory.com/people/maria-grazia-di-bono-2/

http://www.markopoulo.gr/2019/03/27/τιμητική-αναδρομική-έκθεση-στο-χτες/

http://www.markopoulo.gr/2019/04/10/το-μεγαλειώδες-έργο-της-εικαστικού-κα/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις